Pofás honlapokat én is készítettem már flashben, ami elkészülte után valójában nem volt jó túl sok mindenre, de készítés közben jól szórakoztam, milyen szépen pörög forog, és a megrendelő is nagyon elégedett volt a látvánnyal.

A weboldaltervezésnek talán egyik legkényesebb témája. Aki megrendel egy flash alapú weboldalt, egy flash menüt vagy animációt a cégének, az igen csak elégedett lesz a látvánnyal, hiszen a weboldala nagyon szép, ízléses, és azt sugallja, hogy rengeteg pénzbe került. Ez remek benyomást kölcsönözhet a cégnek. Egy weboldalkészítési technikákban kevésbé jártas cégvezetőt egy flash oldallal lehet a leginkább “levenni a lábáról”.

Ha elkészítünk egy flash alapú weboldalt garantáltan elégedett lesz a megrendelő. De valóban csak azért csináltatunk weboldalt, hogy gyönyörködhessünk benne? Vagy esetleg a bevételünket is szeretnénk növelni, esetleg jó pozícióba kerülni a keresőkben, vagy egész egyszerűen mi magunk szeretnénk frissíteni tartalmunkat?

Flash weboldal hátrányai

  • A keresők nem tudják jól “olvasni” a flasht, mivel olvasható szöveges tartalmat nem tartalmaz. Ez által az oldal keresőkben hátrébb fog helyet kapni.
  • Nem platform független. Böngésző kompatibilitáson túl, tableteken, telefonokon sem garantál a megfelelő működés.
  • Drága. Flash egy olyan környezet, ami magas szintű szaktudást igényel, így nehezebb megfizetni.
  • Az animáció késlelteti, gátolja látogatóinkat az információ szerzésben, akadályt állít megrendelés elé.

Flash weboldal előnyei

  • Szép, Látványos

Összeségében:

Ez évek alatt szerencsére kikopott, kevesen kérnek ajánlatot flash weboldalakra. Természetesen ez is jó valamire, a művészeti oldalakon, a webes játékok oldalain, egész estés mozifilmeket bemutató oldalakon, néhány márka site-on és még sorolhatnám, de semmiképp sem az információ központú üzleti világban, vagy a portál készítés területén. Természetesen mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy választja-e a flash weboldalt vagy nem, mindenesre végig kell gondolni, hogy honlapunk üzleti szemléletet vagy inkább egy hangulatot, egy látványt képvisel.


DOLGOZZUNK EGYÜTT?
Jelenleg új együttműködést sajnos nem tudok vállalni, köszönöm megértésed!