Nem régiben ért véget az első 5 hetes kurzusom oktatóként az OWT-n. Közel 100 fő tanulta a HTML5/CSS3 rejtelmeit középhaladó szinten. A hallgatók szabványos, reszponzív weboldalakat készítettek el a kapott grafikai tervekből. A tanulási folyamatot mindvégig támogattam és minden leckéhez volt részletes video segédlet is.

Miért döntöttem az oktatás mellett?

Tavaly még azt írtam minden hozzám fordulónak, hogy Isten ments, dehogy oktatok. Ennek az egyik oka az volt, hogy nem igazán akartam vállalni ekkora felelősséget. Nyilván a szakmában dolgozni, mások vevőszerzését támogatni is az, de mindezt hitelesen átadni még nagyobb. Nagyon nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben és hitellel adom át a tudást. (Ezen mondjuk elgondolkozhatna más tanfolyam is)

A legnagyobb ellenérvem az oktatással kapcsolatban az volt, hogy biztos nem leszek elég türelmes. Az ember magából indul ki, én is voltam diák, mindig volt egy két ember, aki nem bírt magával, folyton visszadumált és kikérte magának, bármiről is legyen szó (Az egyik én voltam :))

Aztán ráeszméltem, hogy már nem a gimiben vagyunk. A hallgatók jelentős része egyetemet végzett, családos ember. Sokan céget is vezetnek, komolyan veszik a tanulást, a megszerzett ismereteket vissza akarják forgatni a saját cégükbe. Szóval e gondolat mentén rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb lesz a hallgatónak elmagyarázni egy-egy dolgot, mint sok értetlen ügyfélnek.

Szögezzük le, hogy egy szakmában dolgozni és azt átadni két külön dolog. Nagyon sok jó szakember van, aki még azt is képtelen elmondani egy mondatban, hogy mivel foglalkozik. Nem véletlenül tanulnak a tanárok pedagógiát és pszichológiát is. Hiába vagyok jó szakember, az oktatáshoz is kellenek kompetenciák.

Valaki már attól is irtózik, hogy egy kis csoport előtt beszéljen. Én az első két előadásom visszanézése után eszméltem rá, hogy nem véletlenül létezik retorika, és nem biztos, hogy oké, ha előadás közben jár a lábam és piszkálom a hajamat.

Miért csatlakoztam pont az OWT-hez?

Mert az én szakmai értékrendem és a OWT szakmai értékrendje nagyon hasonló irányba mutat. Szívesen adom a nevem Magyarország legjobb online webdesign tanfolyamához. Zsu munkásságát már évek óta nyomon követem, így hívószavára természetesen igent mondtam. Nagy meglepetésemre a hallgatók rendkívül pozitív fogadtatásban részesítettek.

Közérthetően és gyakorlatiasan oktatok

Mindig is utáltam a “van két számod, számolj ki belőle egy harmadikat” típusú megfoghatatlan feladatokat, így a saját tanulásom során is igyekeztem gyakorlati példákat társítani. Például itt van a csodálatos integrálszámítás, ami egy több változós képlettel dolgozik, de a kutya nem mondta el, hogy ez majd mire lesz jó.

Ha a Tanár Úr azt mondta volna Nekem, hogy kifogod tudni számolni, hogy egy 100 grammos csokit milyen alakú és mekkora területű papírba kell becsomagolni ahhoz, hogy a csomagolóanyag felhasználása költséghatékony legyen, akkor egyből jobban érdekelt volna az egész.

Én azt vallom, hogy az információt emberi nyelven, közérthető formában kell átadni. A leckék, amiket a hallgatók kaptak, akár létező weboldalak is lehetnének, valós emberekkel és cégekkel a háttérben. Az életszerű feladatok híve vagyok.

Akkor ezentúl csak oktatni fogok?

Természetesen továbbra is dolgozom tovább szabadúszóként, hiszen így maradhatok szakmailag naprakész és így tudom az oktatás során is átatni mindig a legjobb módszereket.

Végezetül álljon itt néhány hallgató visszajelzése az első 5 hétről

  • Rengeteg bizonytalanságot tettél helyre, sok minden érthetővé vált. Mondhatom, hogy az OWT tanfolyam után Te voltál a legjobb befektetésem webdesign témakörben. Köszönöm Emese!!! – Abonyi Zsazsa
  • Nagyon tetszett az anyag. A HTML és CSS alapokat az OWT keretein belül tanultam és utána autodidakta módon fejlesztettem tovább. Most is sok dolog került a helyére a leckék kapcsán. – Betty Dömötör
  • Én köszönöm, nagyon elégedett vagyok, a színvonallal és a hangulattal is. Imádtam a werk tippeket, amik az anyagban, vagy a csoportban válaszként előjöttek.  – Hajni Mádi

Ha Te is szeretnél webdesignt és weboldalkészítést tanulni naprakész és valóban minőségi tananyagból, akkor várunk az Online Webdesign Tanfolyamon. Részletek

Ha inkább a kódolás áll hozzád közelebb, akkor válassz a számodra szimpatikus frontend tanfolyamaim közül.


DOLGOZZUNK EGYÜTT?
Jelenleg új együttműködést sajnos nem tudok vállalni, köszönöm megértésed!