Hogyan dolgozom?

  • Fontos számomra, hogy olyan weboldalakat készítsek, amelyek nem csak igényesen elkészített felhasználói felületek, hanem hatékony marketing eszközök is.
  • Az olyan weboldalakban hiszek, amelyek valódi megoldásokat nyújtanak a felhasználóknak, konkrét céllal, és üzleti fókusszal jönnek létre.
  • Változatos, modern, letisztult stílusban tervezek, az aktuális felhasználói elvárásoknak megfelelően.
  • Olyan megoldásra törekszem, ami megfelel a célcsoport és a Te elvárásaidnak is.
  • Akkor tudok Neked ajánlatot adni és az ajánlatot megvalósítani, ha tudod mit szeretnél és világosak az online céljaid.
  • A célom, hogy a tervezett, weboldalak, grafikai tervek kifogástalan minőségben készüljenek, az aktuális tervezési szempontok figyelembevételével.
  • Az én feladatom és felelősségem megfelelő tervezői döntéseket hozni, amik minden esetben releváns méréseken alapulnak.
  • Munkám során igyekszem a legújabb technológiákat alkalmazni.
  • Igyekszem minél több szakmai segítséggel, ötlettel ellátni téged.

A weboldal készítés folyamata

Ajánlatkérés

Vedd fel velem a kapcsolatot, és írd meg pontosan miben lehetek a segítségedre. Az árajánlat elfogadása után szerződés vázlatot és előleg bekérőt küldök neked. A weboldal tervezés megkezdésekor a teljes ár 40%-át kérem, hiszen több hétig / hónapig fogunk a weboldaladon dolgozni több kollégával is egyszerre.

Célok meghatározása és stratégia kialakítása

Miért is van szükséged weboldalra? Mi az, ami miatt szeretnéd lecserélni a mostanit? Meg kell határoznod, hogy mi a honlap létrehozásával a célod és pontosan kiknek készül a weboldal. Azt is át kell gondolnod, hogy hogyan járul hozzá majd a bevételed növeléséhez, mi lesz a szerepe az értékesítésben. Ezeket a célokat ismernünk kell ahhoz, hogy ennek megfelelő weboldalt tudjunk készíteni. Át kell gondolnod azt is, hogy mindezek megvalósításához mennyi pénz áll rendelkezésedre.

Weboldal struktúra és oldaltérkép

A struktúra nem más, mint a weboldalra szánt információk, képi- és szöveges tartalmak rendszerbe szedése, és rangsorolása. Emellett a logikus alá- és fölérendeltség és a következetes menürendszer kialakítása. Fontos tudnunk, hogy milyen aloldalak és tartalomtípusok lesznek a honlapon, hogy tagoljuk, és hierarchiába rendezzük azokat.

A drótváz összeállítása

A drótváz egy vizuális útmutató a weboldal grafikai tervének készítéséhez. Az egyes oldalak felépítését tartalmi elemek elrendezéstét drótvázak segítségével vizualizáljuk. A drótváz tehát magában foglalja az oldal felépítését és tervezett funkcióit.

A szöveges tartalom megírása, képek, videók beszerzése

A weboldalra feltöltendő szöveges, képi, video, stb. anyag összegyűjtése, megírása, a honlap elkészítésének megkezdésekor a rendelkezésünkre kell, hogy álljon, mivel ezek alapján tudunk elindulni a grafikai tervekkel. A szöveges tartalmat a megbízónak kell biztosítania, formázott és lektorált formában. A kép anyagokhoz választhatunk fotóst, vagy lehetőség van vásárolni fotógyűjteményekből.

Domain és tárhely választás

Ha még nincs weboldalad, akkor a weboldalkészítés megkezdése előtt érdemes lefoglalni a honlapodhoz a domain nevet és a technikailag megfelelő tárhelyet. Nagyon sok tárhely szolgáltató létezik, mindenképp egyeztess velünk mielőtt döntesz. A domain akkor a legjobb, ha tartalmazza a honlapodra releváns kulcsszavak, vagy tartalmazza a főszolgáltatás nevét, emellett beszédes és könnyen megjegyezhető.

Grafikai tervezés

A vállalkozásodhoz, illetve a megjelenítendő tartalomhoz illeszkedő egyedi webdesign elkészítése. Ha már van egy kidolgozott cégarculatod (logó, brand színek, esetleg arculati kézikönyv), akkor azt felhasználjuk a tervezés közben. Ha még nincsen kialakult branded, akkor ebben a fázisban megtervezzük a logódat, a vállalkozásodra jellemző színeket, betűtípusokat, minden vizuális megjelenést. Ez az a pont, ahol megkapja a stílusát a weboldalad.

A Weboldal funkcióinak kialakítása

A grafikai tervek jóváhagyása után, azokat feldaraboljuk és programozható formára alakítjuk. Nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszererekkel dolgozunk. Kiválasztjuk és konfiguráljuk számodra a legmegfelelőbb honlapmotort, elvégezzük a szükséges alapbeállításokat. A honlapod motorjára illeszkedő egyedi sablont készítünk belőle. Ezután elkészítjük a weboldal további funkcióját.

Tartalom feltöltés

Amint a weboldal struktúrája és felépítése megvan, el kezdjük feltölteni az általad előkészített szöveges és képi tartalmakat. Beállítjuk a keresőbarát felépítéshez szükséges meta elemeket, közösségi média összekötést.

A weboldal és a rendszer tesztelése

Miután a weblap funkcionális része elkészült, le teszteljük az oldalt tableteken, telefonokon, különböző böngészőkben. Ebben a szakaszban a vizuális megjelenés még csiszolódhat. Ellenőrizzük továbbá az ajánlatkérések, vásárlások helyes menetét, kijavítjuk az esetleges hibákat. Mérőeszközök segítségével leellenőrizzük a weboldal betöltési sebességét, szabványosságát, valamint keresőbarát felépítését.

Mérőkódozás

Feltétlenül szükséges, hogy legyenek adataid arról, hova kattintanak a honlapodon a látogatók és mennyi időt töltenek egy-egy oldalon. A látogatók tevékenységének elemzése, fontos lesz a későbbiekben is. Integráljuk a weboldalba, a Google Analytics mérőeszközét, a Google Search Consolt és kérésedre akár CRM rendszert is.

Átadás

Az elkészült és tesztelt weboldalt üzembe helyezzük a tárhelyeden. A honlap adminisztrációs felületéhez és a merőkódok lekéréséhez minden információt továbbítunk számodra.

Támogatás

A weboldal nem egy kész termék, folyamatosan karban kell tartani, frissíteni. Már működő weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, fejlesztési ötletekkel, problémákkal a későbbiekben is fordulhatsz hozzánk. Emellett lehetőséged van karbantartási csomagot kérni, mely eseti jelleggel, vagy rendszeres havidíjas elszámolásban is igényelhető.

DOLGOZZUNK EGYÜTT?
Jelenleg új együttműködést sajnos nem tudok vállalni, köszönöm megértésed!