Így dolgozom

Olyan weboldalakat készítek, amelyek igényes felhasználói felületek és hatékony marketing eszközök is

Fontos számomra, hogy olyan weboldalakat készítsek, amelyek nem csak igényesen elkészített felhasználói felületek, hanem hatékony marketing eszközök is.

Az olyan weboldalakban hiszek, amelyek valódi megoldásokat nyújtanak a felhasználóknak, konkrét céllal, és/vagy üzleti fókusszal jönnek létre. Változatos, modern, letisztult stílusban tervezek, az aktuális felhasználói elvárásoknak megfelelően.

Olyan megoldásra törekszem, ami megfelel a célcsoport és a Te elvárásaidnak is. Akkor tudok Neked ajánlatot adni és akkor fogom tudni az ajánlatot megvalósítani, ha tudod mit szeretnél és világosak az online céljaid.

Minőségpolitika

A célom, hogy a tervezett, weboldalak, grafikai tervek kifogástalan minőségben készüljenek, az aktuális tervezési szempontok figyelembevételével. Az én feladatom és felelősségem megfelelő tervezői döntéseket hozni, amik minden esetben releváns méréseken alapulnak.

A weboldal készítés folyamata

1

Ajánlatkérés

Vedd fel velem a kapcsolatot, és írd meg pontosan miben lehetek a segítségedre. Az árajánlat elfogadása után szerződés vázlatot és előleg bekérőt küldök neked. A weboldal tervezés megkezdésekor a teljes ár 40%-át kérem, hiszen több hétig / hónapig fogunk a weboldaladon dolgozni több kollégával is egyszerre.

2

Célok meghatározása és stratégia kialakítása

Miért is van szükséged weboldalra? Mi az, ami miatt szeretnéd lecserélni a mostanit? Meg kell határozznod, hogy mi a honlap létrehozásával a célod és pontosan kiknek készül a weboldal. Azt is át kell gondolnod, hogy hogyan járul hozzá majd a bevételed növeléséhez, mi lesz a szerepe az értékesítésben. Ezeket a célokat ismernünk kell ahhoz, hogy ennek megfelelő weboldalt tudjunk készíteni. Át kell gondolnod azt is, hogy mindezek megvalósításához mennyi pénz áll rendelkezésedre.

3

Weboldal struktúra és oldaltérkép

A struktúra nem más, mint a weboldalra szánt információk, képi- és szöveges tartalmak rendszerbe szedése, és rangsorolása. Emellett a logikus alá- és fölérendeltség és a következetes menürendszer kialakítása. Fontos tudnunk, hogy milyen aloldalak és tartalomtípusok lesznek a honlapon, hogy tagoljuk, és hierarchiába rendezzük azokat.

4

A drótváz összeállítása

A drótváz egy vizuális útmutató a weboldal grafikai tervének készítéséhez. Az egyes oldalak felípítsét, tartalmi elmek elrendezéstét drótvázak segítségével vizualizáljuk. A drótváz tehát magában foglalja az oldal felépítését és tervezett funkcióit.

5

A szöveges tartalom megírása, kép és videó anyag beszerzése

A weboldalra feltöltendő szöveges, képi, video, stb. anyag összegyűjtése, megírása, a honlap elkészítésének megkezdésekor a rendelkezésünkre kell, hogy álljon, mivel ezek alapján tudunk elindulni a grafikai tervekkel. A szöveges tartalmat a megbíznónak kell biztosítania, formázott és lektorált formában. A kép anyagokhoz választhatunk fotóst, vagy lehetőség van vásárolni fotógyüjteményekből.

6

Domain és tárhely választás

Ha még nincs weboldalad, akkor a weboldalkészítés megkezdése előtt érdemes lefoglani a honlapohoz a domain nevet és a technikailag megfelelő tárhelyet. Nagyon sok tárhelyszolgáltató létezik, mindenképp egyeztess velünk mielőtt döntesz. A domain akkor a legjobb, ha tartalmazza a honlapodra releváns kulcsszavak, vagy tartalmazza a főszolgáltatás nevét, emellett beszédes és könnyen megjegyezhető.

7

Grafikai tervezés

A vállalkozásodhoz, illetve a megjelenítendő tartalomhoz illeszkedő egyedi webdesign elkészítése. Ha már van egy kidolgozott cégarculatod (logó, brand színek, esetleg arculati kézikönyv), akkor azt felhasználjuk a tervezés közben. Ha még nincsen kialakult branded, akkor ebben a fázisban megtervezzük a logódat, a vállalkozásodra jellemző szineket, betűtípusokat, minden vizuális megjelenést. Ez az a pont, ahol megkapja a stílusát a weboldalad.

8

A honlap motor kiválasztása, telepítése

Nyilt forrásúkodó tartalomkezelő rendszerrrekkel dolgozunk. Kiválasztjuk és konfiguráljuk számodra a legmegfelelőbb honlapmotort, elvégezzük a szükséges alapbeállításokat.

9

A Weboldal funkcióinak kialakítása

A grafikai tervek jóváhagyása után, azokat feldaraboljuk és programozható formára alakítjuk. A honlapod motorjára illeszkedő egyedi sablont készítünk belőle. Ezután elkészítjük a weboldal további funkcióját.

10

Tartalom feltöltés

Amint a weboldal struktúrája és felépítése megvan, el kezdjük feltölteni az általad előkészített szöveges és képi tartalmakat. Beállítjuk a keresőbarát felépítéshez szükséges meta elemeket, közösségi média összekötést.

11

A weboldal és a rendszer tesztelése

Miután a weblap funkcionális része elkészült, le teszteljük az oldalt tableteken, telefonokon, különböző böngészőkben. Ebben a szakaszban a vizuális megjelenés még csiszolódhat. Ellenőrizzük továbá az ajánlatkérések, vásárlások helyes menetét, kijavítjuk az esetleges hibákat. Mérőeszközök segítségével leellenőrizzük a weboldal betöltési sebességét, szabványosságát, valamint keresőbarát felépítését.

12

Mérőkódozás

Feltétlenül szükséges, hogy legyenek adataid arról, hova kattintanak a honlapodon a látogatók és mennyi időt töltenek egy-egy oldalon. A látogatók tevékenységének elemzése, fontos lesz a későbbiekben is. Integráljuk a weboldalba, a Google Analytics mérőeszközét, a Google Search Consolt és kérésedre akár CRM rendszert is.

13

Átadás

Az elkészült és tesztelt weboldalt üzembe helyezzük a tárhelyeden. A honlap adminisztrációs felületéhez és a mérőkodók lekéréséhez minden információt továbbítunk számodra.

14

Támogatás

A weboldal nem egy kész termék, folyamatosan karban kell tartani, frissíteni. Már működő weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, fejlesztési ötletekkel, problémákkal a későbbiekben is fordulhatsz hozzánk. Emellett lehetőséged van karbantartási csomagot kérni, mely eseti jelleggel, vagy rendszeres havidijjas elszámolásban is igényelhető.